Jaring Brunia

 

Naam

Jaring Brunia

   
Woonplaats Raerd
   
Leeftijd -
   
Bedrijfssituatie In 2010 ben ik met mijn ouders in maatschap gegaan, en in 2014 heb ik heb bedrijf overgenomen. Sinds april 2014 is het weer een melkveebedrijf.
Vanaf dit jaar melk ik 75 koeien op 38 ha. Ik ben bezig samen met puregraze mijn melk apart te verkopen als 100% grasgevoerde melk. Tot die tijd gaat mijn melk als gangbare melk weg.
   
Speerpunten People, Profit, Planet Door natuurlijke processen te kopieren kan ik erg goedkoop melk produceren, dit is goed voor mijn portemonnee, maar ook erg goed voor de planet.
Koeien eten kruidenrijk gras, maken mijn bodem vruchtbaar,  en creëren een ideale weidevogel biotoop. Daarnaast heb ik een speciale plasdras voor de weidevogels.
Mijn koeien produceren, doordat ze alleen kruidenrijk gras eten, en geen krachtvoer krijgen erg gezonde en vooral lekkere melk, wat belangrijk is als voedselproducent.
   
Waar ben je trots op? Dat ik zelf alles opgebouwd heb. Er werd niet meer gemolken en er was geen eigen vee meer. Maar nu 4 jaar verder wordt er weer gemolken op het bedrijf.
De manier waarop ik dat doe maakt me nog trotser, ik boer zoals de natuur dat bedoeld heeft. dat wil zeggen, zonder kunstmest, krachtvoer zoals granen en mais, antibiotica en
met zo min mogelijk trekker werk. Door het kopiëren van natuurlijke processen, kan ik hier zonder. Door mijn eigen gang te gaan, en met passie en geloof aan mijn bedrijf te
werken ben ik nu gekomen waar ik wou. Ook ben ik trots op mijn fries roodbonte koeien, die erg zeldzaam zijn maar goed bij mijn bedrijfsfilosofie passen.
   
Waarom ben jij de meest Duurzame Jonge Agrarische Ondernemer? De meest duurzame boer kenmerkt zich in het feit dat je voorop loopt in een verandering in de landbouw. Een landbouw met een nieuw realisme, waarbij de natuur als bron van kennis en inspiratie wordt gebruikt. Waar weidevogels worden gezien als indicatoren van bodemvruchtbaarheid en een gezond ecosysteem.  Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat de „burgers” weten wat ik doe, de moderne comminucatie middels als facebook, twitter en een website zijn hier uitermate geschikt voor. Maar ook een minder voor de hand liggend medium, ik ben namelijk een film aan het maken over de pracht van het boeren bestaan, en de keuzes die ik daarin gemaakt heb. Naast dat mijn bedrijf syteem gecreëerd is voor planet, biedt het mij als ondernemer ook veel zekerheid naar de toekomst. door in kennis te investeren en niet in techniek kan ik altijd goedkoop blijven produceren, wat goed is voor mijn portemonnee.
   
 

 

 

Interessante links

Vertel het een ander ...

Email facebook twitter LinkedIn