Welmoed Deinum de Meast Duorsume Jonge Boerin van Fryslân

06 04 2018

Welmoed Deinum uit Sondel is volgens de jury de Meast Duorsume Jonge Boerin van Fryslân. Zij ontving een cheque ter waarde van €2.000,-. Op donderdag 5 april reikte gedeputeerde Johannes Kramer deze prijs uit tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis.

 

Welmoed Deinum is 24 jaar en heeft met haar ouders een biologisch dynamische grasgevoerde melkveehouderij “De Graasboerderij”. De koeien grazen veel buiten waar ze genieten van vers gras en kruiden. Zij is trots op de vruchtbare, gezonde bodem en op hun koeien, omdat ze het zo goed op en met het gras doen! Het bedrijf heeft bijna een gesloten kringloop. De eigen produkten worden verkocht in de boerderijwinkel.

 

De vakjury, bestaande uit Jelmer Sietzema (adviseur Alfa Accountants en Adviseurs), Albert van der Ploeg (voorzitter Noardlik Fryske Wâlden, deeltijd wethouder in de gemeente Dongeradeel en voorzitter van het Living Lab natuurinclusieve landbouw) en Froukje Hernamdt (Friese Milieufederatie), hebben deze boerin als winnaar gekozen van de Duorsume Jonge Boer prijs 2018. De vakjury en de publieksjury waren het hier over eens, met een nek aan nek race met de ondernemers vleesveeboerin Nynke de Jong van Veenwouden en tomatenteler Marco van Overbeek uit Bitgum.

 

 

Duorsume Jonge Boer priis

Met een tweejaarlijkse prijs voor de meest duurzame jonge agrarisch ondernemer in Fryslân wil de provincie verduurzaming van de sector stimuleren. De provincie laat zo ook haar waardering blijken voor jonge mensen die het aandurven om een agrarisch bedrijf over te nemen of te starten. Het is de tweede keer dat de provincie Fryslân de Duorsume Jonge Boer priis heeft toegekend. Het winnende agrarisch bedrijf ontving een cheque ter waarde van € 2.000,-.
De tweede en derde prijswinnaars ontvingen cheque ter waarde van resp. € 1.000,-- en € 500,--.

Interessante links

Vertel het een ander ...

Email facebook twitter LinkedIn